Naslovnica / Istaknuti sadržaj / Staračka dalekovidnost

Staračka dalekovidnost

 

Staračka dalekovidnost (prezbiopija)

Ako ste u dobi kada vas počinje mučiti vid, odmičete predmete od očiju, pojavljuju se znakovi starenja, a jedan od njih je i prezbiopija, odnosno staračka dalekovidnost.

 Prosječna starost stanovništva u Hrvatskoj je 41 godinu pa je prezbiopija problem koji zahvaća većinu populacije Hrvatske.

 Imate problema s čitanjem sitnih slova?

Riječ je o prezbiopiji, prirodnom procesu starenja oka koje se događa svima. Sposobnost akomodacije, odnosno izoštravanja bližih predmeta, smanjuje tijekom cijelog života. Poslije 40. godine života javljaju se prvi problemi sa vidom na blizinu. Ova pojava često se naziva staračka dalekovidnost ili prezbiopija,

Nekorigiranje ovog stanja ne usporava pojavu prezbiopije, ali dovodi do naprezanja i umora oka.

Koje smetnje vida su prisutne?

Prvi simptomi kod većine ljudi:

  • nemogućnost čitanja sitnog tiska,
  • umaranje očiju kod dužeg čitanja
  • nejasan vid na blizinu

Što poduzeti?

Unatoč odmicanju predmeta slika je nejasna, vrijeme je za posjet oftamologu.

U samome središtu Zagreba, u Gajevoj ulici 19, posluje i oftalmološka poliklinika (Poliklinika za oftalmologiju “Kraljević”) koja, kao privatna zdravstvena ustanova, pruža usluge specijalističkih očnih pregleda.

Individiulalno je hoćete li se odlučiti za leće ili naočale. Najvažnije je da napravite detaljan pregled i savjetujete se sa stručnjakom kako bi ste donijeli najbolju odluku za sebe.

    Provjerite svoj vid!

Za korisnike VKP Card-a osigurali smo pogodnosti kod partnera optika Kraljević www.optikakraljevic.hr

OPTIKA KRALJEVIĆ | BESPLATNA PROVJERA VIDA | Uštedite 25%

S VETERANSKOM KARTICOM POPUSTA kod partnera Optika Kraljević ostvarujete popust    –25% pri kupovini sunčanih i/ili dioptrijskih naočala – vrijedi za sve oblike plaćanja http://www.optikakraljevic.hr/nacini-placanja/

 

Foto: www.optikakraljevic.hr