Četvrtak , ožujak 21 2019
Naslovnica / Vijesti / Stepinčevo 2018

Stepinčevo 2018

Proslava Stepinčeva u zagrebačkoj katedrali

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će na Stepinčevo, 10. veljače 2018. godine svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, s početkom u 19 sati.

Stepinčevo u Krašiću  10.2.2018.

Proslava blagdana bl. Alojzija Stepinca u župi Ivanja Reka 10.2.2018.

Izvor: http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/najave

Iz Okružnice nadbiskupa Stepinca          

Govoreći vam dakle kao predstavnik Crkve i pastir duša molim vas i pozivam, da svim silama nastojite i radite oko toga, da naša Hrvatska bude Božja zemlja, jer će samo tako moći izvršiti dvije bitne zadaće, koje kao država imade da izvrši u korist svojih članova.

Vjerna Bogu i svetoj Kristovoj Crkvi izvršit će naša Hrvatska onu uzvišenu misiju, koju zemaljska domovina imade da vrši u promicanju nadnaravnih dobara svojih članova. Vjerna Bogu i Crkvi pokazat će da vjeruje, da je konačni cilj svega ljudskog teženja vječnost, gdje se nalazi prava vječna domovina. Cijeneći i zaštićujući vjerske i moralne vrednote, pokazat će da vjeruje, da je zemaljska domovina samo onda prava majka, kad nam sklapa ruke i uči nas »dati Bogu Božje«, te da je samo onda istinska skrbnica našeg života, kad nam korake upućuje na staze, koje vode u visinu i kad uklanja smutnje od duša, koje je Bog stvorio za sebe.

U Zagrebu, 28. travnja 1941.

+ Alojzije, Nadbiskup

IZVOR: BATELJA, Juraj (prir.) Blaženi Alojzije Stepinac – svjedok Evanđelja ljubavi, Životopis, dokumenti i svjedočanstva – prije, za vrijeme i nakon Drugoga svjetskog rata, Knjiga 2, Dokumenti I, br. 1.-399. (1933.-1943.), Postulatura blaženog Alojzija Stepinca, Zagreb, 2010., str. 119-121.

Stepinac nam govori

Sve  propovijed i poruke , okružnice, govore i i nagovore blaženog Alojzija Stepinca,  Svjedočanstva i dokumente potražite na stranicama Zagrebačke nadbiskupije http://stepinac.zg-nadbiskupija.hr/hr